ویزای اشتغال

هر ساله بین اول اکتبر تا آخر سپتامبر تقریبا ۱۴۰ هزار ویزای مشاغل برای افراد واجدالشرایط به قصد گرین کارت آماده ارائه شدن است
همانطور که در جدول زیر دیده می شود این ویزا به ۵ گروه تقسیم می شود که ویزای گروه پنجم (EB5) به دلیل تفاوت عمده آن با سایر گروه صفحه جداگانه ای را به آن اختصاص داده ایم.

دسته بندی ویزای اشتغال

 
نام ویزا  متناسب است برای 
EB-1
  • کسانی که دارای توانایی خارق العاده در زمینه هنر, علم, تجارت و ورزش هستند (نوابغ).
  • پروفسورها و محققین برجسته که حداقل ۳ سال در زمینه کارشان تجربه دارند
  • مدیر یا مدیر عامل شرکت های چند ملیتی که به امریکا منتقل شده اند. متقاضی استخدام باید یک کارفرمای امریکایی باشد که یکی از شرکای شرکت چند ملیتی است
EB-2
  • متخصصین حرفه ای که دارای مدرک فوق لیسانس یا بالاترهستند.
  • یا دارای حداقل مدرک لیسانس با ۵ سال یا بیشتر تجربه در همان رشته کاری هستند
  • یا دارای یک توانایی منحصر به فرد در علم و هنر و تجارت هستند
EB-3
  • کارگران حرفه ای با حداقل دو سال تجربه پیوسته در همان رشته کاری بدین مفهوم که کارشان فصلی یا موقتی نبوده باشد.
  • افراد متخصص که شغل انها نیازمند به حداقل مدرک لیسانس از دانشگاه است
  • کارگران غیر حرفه ای که شغل آنها نیاز به اموزش یا تجربه کمتر از ۲ سال دارد . این شغل نباید موقتی یا فصلی باشد
EB-4 افرادی که دارای موقعیت خاصی هستند. مانند گزارشگرانی که در امریکا فعالند, مبلغ های مذهبی, افرادی که در کانال پاناما کار کرده اند , مترجم های افغانی و عراقی و نظایر آن.
EB-5  ویزای سرمایه گذاری که در یک گروه جداگانه در مورد آن توضیح داده شده است

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گروه EB1 : مختص افرادی است که به طور ذاتی دارای توانایی های خارق العاده و غیر عادی هستند .
در این گروه سه زیر گروه قرار دارد:

  • افرادی با توانایی های خارق العاده در علم، هنر، تحصیل، تجارت یا ورزش :
    افرادی که تحت نام این گروه برای ویزا اقدام می کنند باید مدارک دقیق و زیاد و کاملا معتبری را که نشان دهنده توانایی خارق العاده متقاضی در عرصه کشور یا بین المللی است و توسط افراد حرفه ای در همان زمینه مورد تایید قرار گرفته است را ارائه دهند .
    a. این افراد برای اقدام نیازی به داشتن پیشنهاد شغلی (Job offer) ندارند.
    b. همین که وارد آمریکا شدند می توانند در زمینه ای که مهارت و توانایی دارند به کار و فعالیت بپردازند.
  •  پروفسور ها و محققین ممتاز :
    a. این افراد باید حداقل ۳ سال تجربه در زمینه تدریس و یا تحقیق داشته باشند که توسط مجامع بین المللی نیز مورد تایید قرار گرفته باشد.
    b. افراد این گروه باید در امریکا متصدی امر تدریس در دانشگاهها و موسسات آموزشی عالی شده و یا در زمینه کاری خود و یا شبیه به آن به تحقیق ادامه دهند.
    c. این افراد نیاز به پیشنهاد شغلی (Job offer) دارند
  • سرپرست ها و مدیران شرکت های چند ملیتی :
    a. این افراد باید در سه سال گذشته، حداقل یک سال به صورت مستمر برای یک شرکت وابسته به یک شرکت آمریکایی در خارج از آمریکا به صورت سر پرست و یا مدیر عامل کار کرده باشد.
             i. این وابستگی می تواند به صورت شعبه ای از شرکت بزرگتر (branch) ، شرکت جانبی (subsidiary) ، شرکت مادر (Parent) و یا شرکت                عضو و وابسته (affiliate) باشد .
    b. متقاضی باید هنگام ورود به آمریکا در همان سمت و پست مشغول به کار شود.
    c. باید دارای پیشنهاد شغلی باشند.
    نکته: متقاضی ویزای EB1 شخصا می تواند تقاضای خود را مستقیما در ادره مهاجرت فایل کند و نیازی به مجوز اداره کار ندارد.

 

گروه EB2 : افراد حرفه ای با مدارج تحصیلی بالا و افرادی با توانایی های خاص و منحصر به فرد 
این افراد نیاز به پیشنهاد شغلی و مجوز اداره کار دارند. و پرونده این افراد باید توسط صاحب کار در اداره مهاجرت فایل شود.
هر ساله ۲۸٫۶ درصد از کل ویزاهای مهاجرتی صادره در گروه EB بعلاوه ویزاهای استفاده نشده در گروه EB1 به این گروه (EB2) تعلق می گیرد .
این گروه دارای دو زیر گروه است:

  1.  حرفه ای هایی که دارای مدارج عالی تحصیلی هستند  .
    این افراد دارای مدرک تحصیلی بالاتر از لیسانس و یا دارای مدرک تحصیلی حداقل لیسانس با حداقل ۵ سال تجربه در همان حیطه کاری به صورت مستمر و حرفه ای هستند.
  2. افرادی با توانایی های منحصر به فرد :
    توانایی هایی در زمینه علم، هنرو یا تجارت. توانایی منحصر به فرد به این معنی است که فرد دارای درجه ای از خبرگی و مهارت است که به صورت مشخص فراتر از توانایی افراد دیگر که به طور معمولی درزمینه علم، هنرو یا تجارت فعالیت دارند است.
    ♦نکته: متقاضیان این گروه می توانند از طریق پروگرام National Interest Waiverتقاضای معافیت از پیشنهاد شغلی و مجوز اداره کار در صورت واجدالشرایط بودن بکنند.

گروه EB3 : کارگران ماهر ، حرفه ای ها و یا کارگران معمولی (Skilled workers, Professionals and Unskilled Workers) .
این افراد نیاز به پیشنهاد شغلی و مجوز اداره کار دارند. و پرونده این افراد باید توسط صاحب کار در اداره مهاجرت فایل شود.
هر ساله ۲۸٫۶ درصد از کل ویزاهای مهاجرتی صادره در گروه EB بعلاوه ویزاهای استفاده نشده در گروه EB1 و EB2 به این گروه (EB3) تعلق می گیرد .
این گروه دارای ۳ زیر گروه است

  1. کارگران ماهر (Skilled workers)
    افرادی هستند که شغلشان به حداقل دو سال آموزش و یا دو سال تجربه کاری نیاز دارد و شغلشان موقتی و فصلی نیست.
  2. حرفه ای ها (Professionals)
    این ها افرادی هستند که شغلشان حداقل به یک مدرک لیسانس از دانشگاهها و یا کالج های آمریکا و یا مدرک معادل در کشورشان نیاز دارد.
  3. سایر کار گران و یا کار گران غیر ماهر (Unskilled Workers)
    افرادی هستند که می توانند متقاضی کار در شغل هایی باشند که به کمتر از دو سال تجربه و یا آموزش احتیاج دارد و به صورت موقتی یا فصلی نیست.

گروه EB4 : بعضی از مهاجرین خاص (Certain Special Immigrants):
این گروه که به طور کلی شامل تعداد زیادی زیر گروه است و به آن دسته از متقاضیانی تعلق دارد که دارای شرایط خاصی هستند که آنها را برای اقدام به مهاجرت واجدالشرایط می کند. این گروه ۷٫۱ در صد از کل ویزاهای EB را شامل می شود و همچنین نیازی به مجوز اداره کار نیست.
این افراد پرونده خود را توسط فرمI-360 یا فرم مهاجران خاص، بیوه ها و یا آمریکایی-آسیایی ها (Amerasian, Widow(er) or special immigrant) در اداره مهاجرت فایل می کنند.
به طور خلاصه تعدادی از این زیر گروه ها را نام می بریم:

  1. کسانی که توسط یک خبرگذاری بین المللی در آمریکا استخدام می شوند (Broadcasters in the U.S.)
  2. سرپرست های مذهبی (Ministers of releigion)
  3. بعضی از کسانی که برای دولت آمریکا در خارج از آمریکا کار می کرده اند و یا در حال حاضر کار می کنند. (certain employees or former employees of the U.S. government aboard)
  4. کارگران سابق کمپانی کانال پاناما (Panama Canal Company) ویا در حوزه آمریکایی کانال (Canal Zone Government) و یا کسانی که در نهاد دولتی آمریکا در همان منطقه کار می کرده اند.
  5. مترجمین و مفسرین عراقی و افغانی که مستقیما برای ارتش آمریکا حداقل ۱۲ ماه کار کرده باشند و واجد تمامی شرایط مورد نیاز نیز باشند و یا انهایی که خدمات ارزشمند و مثمر ثمری برای دولت آمریکا در عراق و افغانستان در یک بازه زمانی حداقل یک ساله انجام داده باشند. (برای عراق بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ و برای افغانستان از سال ۲۰۰۱ به بعد)
  6. بعضی از فارغ التحصیلان خارجی پزشکی (تنها از طریق مطابقت ویزا(Adjustment only))
  7. بعضی از کسانی که در ارگانهای بین المللی کار می کنند یا می کرده اند مانند: بازنشستگان، فرزندان مجرد کارمندان، همسر کارمندی که فوت کرده است.
  8. جوانان مهاجر خاص
  9. افرادی که در خارج از امریکا برای خدمت به نیروی ارتش آمریکا استخدام شده اند.
  10.  بعضی از کسانی که در سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (NATO) کار می کرده اند و یا وابستگان آنها: مانند بازنشستگان، فرزندان مجرد کارمندان، همسر کارمندی که فوت کرده است.
  11. بعضی از کسانی که در ارگانهای مذهبی کار می کنند.
  12.  بعضی از کسانی که به دلیل حمله تروریستی روز ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۱۱ تقاضای ویزای انها و یا مجوز اداره کار انها که قبل از این تاریخ فایل شده به دلیل این حمله لغو شده بوده است .

گروه EB5 : مهاجرین سرمایه گذار (Immigrant investors) (درمورد این گروه در دسته ای جداگانه توضیح داده شده است)

مراحل اقدام
مرحله اول :
فایل کردن تقاضا و گرفتن مجوز از اداره کار (Labor Certification and filing a petition)
• صاحب کار و یا نماینده وی ابتدا باید مجوز کار را از اداره کار (Department of Labor) کسب کند (بسته به نوع ویزا چنانچه ضروری باشد)
• صاحب کار بعد از کسب مجوز از اداره کار پرونده را در اداره مهاجرت (USCIS) تحت گروه ویزای کارمند مورد نیاز یا EB (Employment Based preference) فایل می کند.
مرحله دوم :
پرداخت هزینه و تقاضای ویزا:
بعد از تاییدیه اداره مهاجرت ، تقاضا به دفتر مرکزی ویزا (NVC) فرستاده می شود ، سپس این دفتر شماره ای را برای پرونده در نظر می گیرد.
چون تمامی ویزا های این گروه دارای محدودیت صدور سالیانه است، بنابراین زمانی که نوبت بررسی (qualifying date) فایل هایی که در صف انتظار بوده اند (priority date) رسید، اداره مرکزی ویزا از متقاضی می خواهد که فرم DS-261 را تکمیل و آدرس و نماینده (Agent) خود را انتخاب کند. سپس اداره مرکزی ویزا مراحل ابتدایی پروسه ویزا را شروع کرده و متقاضی را بزای چگونگی پرداخت هزینه راهنمایی می کند.
بعد از پزداخت هزینه، متقاضی باید مدارک خواسته شده را ارائه دهد.
نکته: چنانچه متقاضی دارای نماینده (Agent) و یا وکیل باشد اداره ویزا راهنمای تکمیل کردن فرم را برای متقاضی نخواهد فرستاد.

مدارک مورد نیاز:
o پاسپورتی که حداقل برای مدت ۲ ماه بعد از زمان انقضای ویزا اعتبار داشته باشد.
o فرم حمایت مالی متناسب با نوع فایل از طرف تقاضا کننده / ضامن آمریکایی
(Form I-864, I-864A, I-864 EZ, or I-864 W,)
o دو عکس ۲*۲ اینچ با فرمت مورد تایید
o مدارک شخصی متناسب با نوع در خواست . در این زمینه متقاضی کاملا راهنمایی می گردد.
o فرم تکمیل شده آزمایشات پزشکی که توسط گروه پزشکی مورد تایید نتیجه آزمایشات پزشکی و واکسیناسیون در آن درج و تکمیل شده است.
نکته:
o تمام مدارک غیر انگلیسی باید ترجمه و تایید شده باشد.
o اصل مدارک را در زمان مصاحبه باید همراه شخص باشد.
o تمام مدارک اصلی و ترجمه به متقاضی در زمان مصاحبه عودت داده می شود.

زمان مصاحبه:
اداره مرکزی ویزا (NVC) تاریخ و زمان انجام مصاحبه را به اطلاع متقاضی رسانده و سپس تمام مدارک وی را به سفارت یا کنسولگری محل مورد نظر ارسال می کند.
o اقدام کننده و نماینده یا وکیل وی ایمیل یا نامه ای را در این مورد دریافت می کنند که علاوه بر تاریخ و زمان مصاحبه ، وی را در مورد چگونگی انجام معاینات پزشکی نیز راهنمایی می کند.

خانواده:
•چنانچه متقاضی برای خانواده خود (به طور مثال: همسر و فرزندان مجرد زیر ۲۱ سال) اقدام کرده باشد، تمامی اعضا بدون توجه به سن و موقعیت باید به طور جداگانه هزینه را پرداخت کرده و مدارک خود را ارائه دهند.

اشتغال(EB)

پاسخ دهید