ویزای سرمایه گذاری غیر مهاجرتی 

E-visa ویزایی تجاری است که متقاضی با هدف ایجاد بیزینس و یا انجام تجارت و معامله در آمریکا تقاضا می کند.این ویزا به دو گروه E1 وE2 تقسیم می شوند:

دسته بندی

هدف ویزا

E1

ویزای تجار و معامله گران

E2

ویزا برای کسانی که تمایل به ایجاد بیزینس با استفاده از سرمایه شخصی در خاک امریکا دارند.

  • در حال حاضر به دلیل تحریم ویزای E1برای ایرانیان صادر نمیشود
  • تفاوت عمده ویزایE2 با ویزای EB5 علاوه بر تفاوت در میزان سرمایه این است که با ویزای E2 نمی توان برای گرین کارت اقدام کرد درحالیکه هدف ویزای EB5 کسب گرین کارت است
  • علی رغم تحریم، صدور ویزای E2برای ایرانیان بلا مانع است.

ویزای E1 و E2 در کلیات و مراحل اقدام به هم شبیه بوده و تفاوت عمده در نوع مدارکی است که باید به اداره مهاجرت ارائه دهند. در اینجا با جزییات بیشتری به خصوصیات ویزای E2 می پردازیم.

E2

ویزایی است که به متقاضی سرمایه گذاری در آمریکا این اجازه را میدهد که از طریق خرید بیزینس و یا تاسیس آن (طبق شرایط اداره مهاجرت) به طور موقت در آمریکا کسب درآمد کرده و زندگی کند.

متقاضیان این نوع ویزا باید متعلق به کشوری باشند که در این زمینه با دولت آمریکا معاهده امضا کرده اند (treaty country) (حدود 80 کشور پروتکل این معاهده را امضا کرده اند و ایران یکی از این کشور ها است)

شروط کلی برای دریافت ویزای E2

  • متقاضی باید صاحب حداقل 51% بیزینس خریداری نموده یا تاسیس کرده باشد. به اعتبارتی بیزینس تحت کنترل صاحب ویزا است.
  • قبل از اقدام برای ویزا باید بخش عمده سرمایه مورد نظر را سرمایه گذار تهیه کرده باشد
  • سرمایه باید مانند تمام بیزینس های واقعی تحت ریسک باشد.
  • چنانچه بیزینس قادر به استخدام افراد بیشتری که شهروند آمریکا بوده و یا دارای گرین کارت می باشند و یا مجوز کار در آمریکا را دارند، باشد پرونده قوی تری تلقی می شود.
  • چنانچه سرمایه گذار دارای سابقه مفید و موفقی در امر بیزینس باشد به درخواست او با نظر مساعد تری نگاه خواهد شد.
  • باید منبع سرمایه کاملا مشخص و شفاف باشد تا مسئول پرونده شما به این یقین برسد که سرمایه شما از طریق غیر قانونی و نا مشروع ابتیاع نشده است.
  • سرمایه اصلی باید به گونه ای باشد که:

o که تمام هزینه های خرید یک بیزینس یا ایجاد یک بیزینس جدید را پوشش دهد.

o کافی به اندازه ای باشد که سرمایه گذار بتواند با موفقیت بیزینس را اداره کند و تعهدات مالی خود را انجام دهد.

  • بیزینس باید اصطلاحاbona fide باشد یعنی واقعی ، فعال و تجاری یا کار افرین باشد که یا از طریق سرویس دهی یا تولید  محصول کسب درآمد کند.
  • درامد بیزینس نباید مرزی(Marginal) باشد بدین مفهوم که سرمایه گذار دیگر قادر نباشد که در حال حاضر و یا آینده بر اساس درآمد شرکت یک زندگی معمولی برای خود و خانواده خود تامین کند.سرمایه گذار باید طی 5 سال درآمد خود را به اندازه ای برساند که قادر به تامین یک زندگی بیشتر ازحد اقلی برای خود و خانواده خود باشد.
  • بیزینس باید دارای روند رو به رشدی بوده و تاثیر مثبتی در اقتصاد امریکا داشته باشد

سرمایه گذار و دارنده ویزای E2 همچنین میتواند تقاضای ویزای E2 برای کارمند مورد نیاز خود از کشور مبدا خود طبق شرایط زیر بنماید :

o صاحب کار و کارمند از یک کشور باشند

o باید کارمند استاندارد های تعریف شده اداره مهاجرت را داشته باشد .

o باید در رده منیجر یا سوپر وایزر بوده و یا اگردر رده پایین تری قرار دارد باید دارای توانایی ویژه و قابل اثباتی در فعالیت بیزینس مورد نظرباشد (و این به شرطی است که سرمایه گذاردر آمریکا قادر به یافتن کارمندی با همچین خصوصیاتی نشده باشد)

کارمندان در رده منیجر یا سوپر وایزر باید کنترل عملیات شرکت و مسئولیت اصلی و یا حداقل قسمت اصلی کار به عهده آنها باشد.

خصوصیات این ویزا:

  • در صورت پذیرش خانواده (همسر و فرزندان زیر 21 سال و ازدواج نکرده) متقاضی نیز میتوانندویزا دریافت کرده و در آمریکا زندگی کنند

o همسر متقاضی میتوتند در آمریکا مجوز کار کردن را کسب کند.

  • برخلاف متقاضی همسر وی محدودیتی در انتخاب محل کار ندارد

o به فرزندان متقاضی اجازه کار کردن داده نمی شود

o چنانچه خانواده متقاضی در زمان تشکیل پرونده به صورت قانونی در آمریکا باشند تنها کافی است برای تغییر موقعیت فرم مربوطه را تکمیل کنند.

  • متقاضی و وابستگان وی میتوانند به سادگی و به دفعات به خارج از آمریکا سفر کنند.

o سرمایه گذار در صورت خروج ار امریکا در صورت برگشت 2 سال اعتبار ویزای او به صورت اتوماتیک تمدید میشود (نیاز به تکمیل فرم مربوطه در این حالت ندارد)

o این حالت برای خانواده سرمایه گذار صادق نیست و انها بدون توجه به تعداد ورود و خروج باید در موقع مناسب برای تمدید اعتبار ویزای خود اقدام کنند.

  • این ویزا موقتی بوده (اعتبار2ساله دارد ) و چنانچه بیزینس طبق شروط اداره مهاجرت فعال مانده باشد میتوان بدون هیچ محدودیت زمانی هر 2سال یکبار آن را تمدید نمود
  • ویزایE2قابلیت تبدیل آن به گرین کارت یا هر نوع ویزای دیگر را ندارد.ولی این فرصت برای وی فراهم هست که با استفاده از مزیت حضور در آمریکا ،از راههای دیگر برای کسب گرین کارت اقدام کند. راههای دیگر مانند:

o از طریق Multinational Manager application(از طریق مدیزیت موسسه ای چند ملیتی)

o از طریق وابستگان درجه یک

o از طریق ویزای کار (این اقدام میتواند از طریق همسر یا خود وی در صورت پیدا کردن اسپانسر صورت بگیرد)

o از طریق سرمایه گذاری EB5 ( پانصد هزار دلاری یا یک میلیون دلاری)

  • قانون اداره مهاجرت حداقل و یا حد اکثری را برای مبلغ سرمایه گذاری تعیین نکرده است (ولی چنانچه مبلغ سرمایه گذاری شما بیشتر باشد پرونده شما قویترخواهد بود. توصیه در این زمینه آن است که حداقل مبلغ سرمایه گذاری کمتر از 100 هزار دلار نباشد و لی پیشنهاد ما حداقل سرمایه گذاری بین 150 تا 200 هزار دلار می باشد)

مراحل اقدام :

  • کامل کردن فرمDS-160 ( (Nonimmigrant Visa Applicationفرم تقاضای ویزای غیر مهاجرتی (از طریق آن لاین باید این فرم تکمیل شود)
  • عکس :2-inch x 2-inch و طبق فرمت مورد قبول اداره مهاجرت
  • گرفتن وقت مصاحبه (اقراد زیر 13 سال و بالای 80 سال نیاز به گرفتن وقت مصاحبه ندارند).

مدارک مورد نیاز :

  • شناسنامه
  • سند ازدواج یا طلاق
  • تهیه مدرک عدم سوء سابقه
  • گواهی پایان خدمت سربازی برای آقایان
  • مدارکی که نشان دهنده موقعیت مالی متقاضی باشد
  • پاسپورت
  • تکمیل فرم تقاضای ویزای غیر مهاجرتی(Nonimmigrant Visa Application)
  • رسید پرداخت وجه تقاضانامه(Application fee payment receipt)
  • عکس روی فرم آن لاین ( باید الکترونیکی آپ لود شود)
  • تقاضای سرمایه گذاری غیر مهاجرتی (Nonimmigrant Treaty Trader/Treaty Investor Application)(Form DS-156E)

 متقاضی هنگام اقدام برای ویزای E2 ، ممکن است در یکی از این دو شرایط زیر قرار داشته باشد:

  • بطور قانونی در خاک آمریکا باشد(مثلا از طریق ویزای توریستی، دانشجویی...)

o به عنوان سرمایه گذار برای تغییر موقعیت (change of status) (به منظور تبدیل ویزای ابتدایی به ویزای E2) باید فرم I-129 را تکمیل کنید.

o به عنوان کارمند یا کارگر مورد نیاز سرمایه گذار باید فرم I-129 توسط صاحب کار تکمیل و ارسال گردد.

  • خارج از خاک آمریکا است:

o باید از طریق تار نمای دفتر ایالتی آمریکا (U.S. Department of State) اطلاعات لازم در مورد چگونگی اقدام برای دریافت ویزای E2 را کسب نماید.

سرمایه گذاری (E)

پاسخ دهید