ویزای توریستی

ویزایی در دسته بندی غیر مهاجرتی است که برای ورود موقتی به آمریکا با هدف گردشگری یا تجاری صادر می شود.

این ویزا به دو گروه طبق جدول زیر و یا ترکیب هر دو تقسیم می شود:

 نوع ویزا هدف ویزا
B1 ویزا با هدف تجاری مانند بررسی شرایط تجارت، عقد قرارداد و...
B2 ویزا با هدف توریستی، دید و بازدید و تفریح و گردش
B1/B2 ویزا با هدف هر دو مورد فوق که ترکیبی از ویزای B1 و  B2 است 

به دلائل متعددی می توانید تقاضای این ویزا کنید  که به طور خلاصه به نمونه هایی از آن در زیر اشاره می شود:

  • کسب نظر کردن و مشاوره  بیزینسی.
  • شرکت در سیمینار یا کنفرانس ها و یا دوره های اموزشی کوتاه مدت علمی، حرفه ای ، آموزشی  و یا گرد همایی های تجاری .
  • موارد ارث و میراث (settle an estate).
  • عقد قرارداد های تجاری و کاری.
  • گردشگری، تفریحی، دید و بازدید وابستگان ، دوستان و همکاران.
  • درمان پزشکی.
  • شرکت در جلسات و گرد همایی های اجتماعی.
  • حضور فعال در کنسرت ها و مسابقات ورزشی به صورت غیر حرفه ای.
  • شرکت در کلاسهای آموزشی کوتاه مدت با هدف یاد گیری (لازم به یادآوری است که این گونه کلاسها هیچگونه مدرک معتبری ارائه نمی دهند).

چگونه اقدام کنیم:

با توجه به اینکه مراحل اقدام در هر سفارت و کنسولگری می تواند با هم متفاوت باشد ، با مراجعه به وب سایت سفارت یا کنسولگری می توان راهنمایی های لازم بسته به کشوری که اقدام می کنید را دریافت کرد.

  • فرم تقاضا را از طریق آن لاین باید تکمیل نمود.

o      Form DS-160

  • بعد از تکمیل فرم به صورت آن لاین تاییدیه دریافت فرم را باید پرینت کرده و در روز مصاحبه همراه داشته باشید.
  • باید عکس خودتان روی فرم بار گذاری (Upload) کنید. چنانچه قادر به بار گذاری آن لاین عکس نشدید باید حداقل یک قطعه عکس با فرمت مورد تایید در روز مصاحبه به همراه داشته باشید.
  • تقاضای وقت مصاحبه .

o       معمولا افراد کمتر از 13 سال یا بالای 80 سال نیاز به مصاحبه ندارند مگر اینکه کارمند اداره مهاجرت انجام مصاحبه را ضروری تشخیص دهد.

  • چنانچه وجهی تقاضا شده باشد باید بپردازید و رسید آن را به همراه داشته باشید .
  • مدارک  مورد نیاز زیر و یا هر مدرک دیگری که تقاضا شده باشد را به همراه داشته باشید.

o       پاسپورت ( باید حداقل 6 ماه یا بیشتر از زمانی که وارد آمریکا می شوید اعتبار داشته باشد).

  • چنانچه افراد دیگری (همسر یا فرزند) در پاسپورت شما باشند باید برای هر کدام به صورت جداگانه تقاضا نامه تکمیل نمود.
  • ممکن است مدارک دیگری از شما تقاضا شود. برای مثال:

o       مدرکی که نشان دهنده هدف شما برای مسافرت باشد (مثلا دعوت نامه از طرف شخص و یا ارگانی که شما می خواهید به دیدار او بروید).

o       مدرکی که نشان بدهد شما حتما بعد از سفر به کشور مبدا بر می گردید. (برای نمونه مدرکی که نشان می دهد که  در ایران شرکتی دارید که محل درآمد شماست و یا خانواده تان در ایران هستند و...).

o       مدرکی که توانایی مالی شمارا نشان بدهد که هنگام حضور در آمریکا تولید هزینه برای دولت آمریکا نمی کنید و قادر به پرداخت تمام هزینه های سفر هستید و یا در صورت نداشتن تمکن مالی کس دیگری این هزینه را متقبل می شود.

  • در زمان مصاحبه از شما انگشت نگاری می شود.

متقاضی باید شرایط لازم و کاقی برای دریافت ویزا را داشته باشد ، حمایت فامیل و یا دوستان وی در آمریکا فاکتور مهمی در تصمیم گیری سفارت یا کنسولگری آمریکا برای ارائه ویزا نیست. داشتن دعوت نامه یا نامه حمایت مالی (Affidavit of Support)   برای تقاضای ویزا ی توریستی مورد نیاز نیست ، ولی چنانچه تصمصم گرفتید آن را به همراه خود در زمان مصاحبه داشته باشید، به یاد داشته باشید که این نامه تنها فاکتوری نیست که اداره مهاجرت بر اساس آن برای قبول یا رد تقاضای ویزای توریستی تصمیم گیری می کند.

چنانچه بعد از مصاحبه اداره مهاجرت برای تصمیم گیری به برسی بیشتری نیاز داشت، به اطلاع شما خواهد رساند. زمانی که ویزای شما تایید شود، اداره مهاجرت چگونگی تحویل ویزا با پاسپورت را به اطلاع شما خواهد رساند.

ویزای توریستی به شما اجازه کار در آمریکا را نمی دهد.

زمان اعتبار یک ویزا مستقل از اعتبار پاسپورت شخص است. بدین معنی که ویزایی که هنوز تاریخ اعتبار دارد حتی اگر پاسپورت  شخص منقضی شده باشد ویزا کماکان معتبر است. در این حالت شما می توانید پاسپورت منقضی شده خود را که ویزا در آن مهر شده است را به همراه پاسپورت معتبر جدید خود به آمریکا سفر کنید.

سفر به آمریکا به دلیل پزشکی:

چنانچه متقاضی سفر به آمریکا به دلایل پزشکی باشید، مسئول پرونده شما ممکن است مدارک بیشتری برای ارائه را از شما تقاضا کند، مدارکی مانند:

  • مدرک تشخیص پزشکی توسط پزشک محلی که نوع بیماری و دلیل نیاز فرد به مداوا در آمریکا را توضیح داده باشد.
  • نامه ای از پزشک یا یک مرکز درمانی در آمریکا که موید پذیرش شما به عنوان یک بیمار در مرکز درمانی به همراه اطلاعاتی در مورد طول درمان و کل هزینه درمانی آن باشد.
  • مدرکی که نشان بدهد شما قادر به پرداخت کل هزینه این مسافرت از حمل و نقل گرفته تا اقامت و خرج زندگی علاوه بر هزینه زندگی هستید.  مدارکی که در این زمینه از شما تقاضا می شود می تواند کپی حساب بانکی و کپی برگه مالیاتی و نظایر آن باشد.
توریستی (B)

پاسخ دهید