ویزای تحصیلی

برای استفاده از امکان تحصیل در امریکا چه در مقطع دانشگاهی و چه قبل از دانشگاه (مانند دبیرستان، راهنمایی ...) و یا کلاسها و دوره های آموزشی خاص نیاز به داشتن ویزای دانش آموزی F یا M است.

 تفاوت این دو ویزا را در جدول زیر میتوانید مشاهده کنید:

نوع ویزا

 موسساتی که میتوانید برای این نوع ویزا اقدام کنید

F-Visa

دانشگاه ، دبیرستان، مدرسه های ابتدایی (خصوصی)، سمینارها، هنرستان یا هنرکده ها، موسسه های آکادمیک با اهداف متفاوت (مانند دوره آموزش زبان )

M-Visa

 موسسه های آموزشی حرفه ای غیر آکادمیک، (به جز موسسه های آموزش زبان) مانند آموزش خیاطی، سفره ارایی و نظایر آنها

  •  داشتن ویزای توریستی به متقاضی امکان تحصیل در آمریکا را نمی دهد  مگر کلاسهای تفریحی و سرگرم کننده  که میتواند به عنوان قسمتی ازیک برنامه توریستی تلقی شود(هیچگونه مدرک رسمی به اینگونه کلاسها تعلق نمی گیرد)  ، برای تحصیل   متقاضی  حتما باید ویزای تحصیلی داشته باشد.
  • کلاسهای آموزش از راه دورمانند کلاسهای مکاتبه ای یا اینترنتی که نیازمند حضور دانشجو حتی برای مدت کوتاهی در دانشگاه است نیز نیاز مند به داشتن ویزای دانشجویی است.
  • چنانچه فردی از طریق ویزای توریستی وارد آمریکا شد و سپس تصمیم به تحصیل گرفت باید از طریق اداره مهاجرت تقاضای تغییر وضعیت ویزای خود کند ((change of status.

 مراحل شروع تحصیل در موسسات آموزشی آمریکا:

قبل از هر اقدامی برای گرفتن وبزای  دانش آموزی متقاضی باید برای مدارسی که توسط سازمان SEVP تایید شده اند اقدام و تاییده آن مدرسه را در  دست داشته باشد.

 

 مراحل اقدام برای دریافت ویزا:

  •   ثبت نام در مدرسه ای که دارای پروانه SEVP است (SEVP-certified schools).
  • پذیرفته شدن توسط مدرسه ، ارائه فرم I-20   

o همسر و فرزندان زیر 21 سال همراه هم ملزم به تکمیل فرم I-20  هستند.

  • ثبت نام درتار نمای  SEVISو پرداخت هزینه آن (SEVIS I-901) میباشد

o همسر و فرزندان زیر 21 سال همراه ملزم به پرداخت این هزینه نیستند.

  • ارائه فرم به کارمند سفارت هنگام مصاحبه
  • تکمیل فرم (DS-160).  از طریق آن لاین و ارائه پرینت تاییدیه آن هنگام مصاحبه  (هنگام تکمیل فرم متقاضی باید عکس خود را طبق فرمت خواسته شده بر روی فرم اپ لود کند).
  • تقاضای وقت ملاقات از طریق وب سایت  U.S. Embassy or Consulate

 مدارک مورد نیاز جهت ارائه در روز مصاحبه

  • هزینه تقاضای ویزا را بپردازید (non-refundable visa application fee)  

o برای کشور ایران تنها تقاضای ویزا هزینه دارد ولی صدور آن مجانی است.

  • پاسپورت (باید اعتبار ان حداقل بیشتر از 6 ماه از دوره اقامت در خاک امریکا باشد).
  • ارائه تاییدیه فرم DS-160.
  • رسید وجه پرداختی
  • چنانچه نتوانستید عکس خود را آپ لود کنید باید عکس طبق فرمت درخواست شده  به همراه داشته باشید.
  • فرم تکمیل شده I-20  (زمانی که مدرسه مورد نظر اطلاعات متقاضی را وارد سیستم SEVIS کرد فرم I-20 که توسط متقاضی و مدرسه امضا  شده است را در اختیارمتقاضی قرار میدهد).
  1.  I-20-A
  2.  I-20-B
  3. I-20-M
  4. I-20-N

ممکن است مدارک تحصیلی ، و یا نتیجه امتحانات  TOEFL, SAT, GRE, or GMAT از متقاضی خواسته شود.

  • ممکن است مداراکی دال بر تمایل متقاضی برای برگشتن به کشور اصلی تقاضا شود.
  • در مورد هزینه زندگی و چگونگی پرداخت شهریه ممکن است مدارکی تقاضا شود.
  • در هنگام مصاحبه از متقاضی انگشت نگاری دیجیتالی میشود.
  • معمولا افراد زیر 13 سال و یا بالای 80 سال مورد مصاحبه قرار نمی گیرند .

 صدور ویزا

  • ویزا معمولا" 4 ماه فبل از شروع  کورس تحصیلی برای کسانی که اولین بار اقدام میکنند صادر میشود ولی متقاضی نمی تواند در فاصله بیشتر از یک ماه مانده به شروع کلاس وارد خاک آمریکا بشود.
  • کسانی که دوره تحصیلی خود را قبلا آغاز کرده اند ویزای تحصیلی انها در هر زمان تجدید میشود چنانچه:

o موقعیت دانشجویی یا دانش آموزی خود را حفظ کرده باشند.

o رکورد SEVIS  وی به روز باشد .

  • کسانی که دوره تحصیلی خود را قبلا آغاز کرده اند هر زمان قبل از شروع کلاسهایشان میتوانند وارد آمریکا بشوند.
  • چنانچه صاحب ویزای دانش اموزی بیشتر از 5 ماه خارج از خاک امریکا مانده باشد باید مجددا" برای ویزا اقدام کند.
  • دارند گان ویزای دانش اموزی   جهت انتخاب مدارس دولتی دارای محدودیت هستند و عمدتا" میبایست در مدارس غیر دولتی ثبت نام کنند.
تحصیلی (F&M)

پاسخ دهید